Pas på dig selv når du rejser – Husk altid disse tre ting for din egen sikkerhed

At rejse er at leve, som H. C Andersen sagde, men det er ikke kun fryd og gammen at ligge under varme himmelstrøg. Uanset om du er en rutineret backpacker eller rejser på skiferie en gang om året, er det vigtigt at passe på sig selv og sine ting. Her finder du tre gode råd til, hvordan du holder dig selv og dine genstande sikre når du rejser udenlands.

 

Først og fremmest bør du altid sørge for at have en rejseforsikring. En rejseforsikring er din sikkerhed for, at du er økonomisk dækket, hvis uheldet skulle være ude. Der findes forskellige former for rejseforsikringer beregnet til forskellige rejsedestinationer og –perioder, så konsultér dit forsikringsselskab omkring hvilken løsning der passer dig og dine behov bedst. Ikke desto mindre er en rejseforsikring et mere eller mindre essentielt del af enhver rejse, så du slipper for at skulle betale dyre medicin- og sygehusregninger i udlandet. Rejseforsikringen er særligt vigtig i lande udenfor EU, hvor du ikke er dækket af dit blå sygesikringskort.

Opbevar fortrolige dokumenter forsvarligt

Apropos sygesikringskort, så bør du altid huske at opbevare alle dine vigtige personlige dokumenter et sikkert sted. Det er sjældent en god idé at opbevare dem i sidelommen af din rygsæk eller i baglommen af dine badeshorts, så sørg for at investere i en lukbar pose eller lille taske, som du kan opbevare inde i din baggage. Det er altid en god idé at have en separat lås på dine dokumenter. Når du opbevarer dem separat er de altid samlet og nemme at flytte fra A til B, eksempelvis fra din baggage og over i en aflåst sikkerhedsboks på dit hotelværelse. Det er ligeledes en god idé at have printet dine rejsedokumenter ud i papirform, sammen med en kopi af dit pas, kørekort, sygesikringskort og andre vigtige dokumenter, i tilfælde af, de skulle blive væk. De er ikke gyldige, men det er dit bevis på, at du har dem. Således bliver processen for nye dokumenter lettere ved udstedelse. Det er også en god idé at pakke kondomer, håndrens og servietter.

Vaccinationer og sundhed

Når du rejser til mere eksotiske rejsedestinationer, er det vigtigt at du på forhånd tjekker, hvilke vaccinationer du bør have forud indrejse. Typisk er der tale om vaccinationer mod smitsom leverbetændelse, bedre kendt som Hepatitis, men det er også altid vigtigt at få en stivkrampevaccination inden afrejse. Ofte kan du få alle tre, Hepatitis A, B og stivkrampe, samlet. Du skal huske at bestille tid i god tid. Det er desuden en god idé at have et lille arsenal af medicin med i baggagen, da du sjældent kan være sikker på, at apoteker eller læger i udlandet har medicin du kender og kan læse indholdsbeskrivelsen på. Det er endnu et godt råd til at passe på dig selv.

 

Det vigtigste råd må dog være altid at bruge din sunde fornuft og mavefornemmelse. Hvis noget virker usikkert eller mystisk, så er det med storsandsynlighed det også. Husk altid at dyrke sikker sex. Køb her hvis du mangler kondomer til din rejse.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*