5 ting der gør Andorra til en unik feriedestination

Det lille romersk-katolske land, Andorra er det 16.mindste land i verden, og der er kun cirka 40 kilometer fra den ene ende af landet til den anden.

Den samlede befolkning udgør omkring 85.000 mennesker, og de bor primært i bunden af dalene, da landet mest består af bjerge. Alene beliggenheden og landets størrelse gør det til en helt unik feriedestination. Andorra har en stor tobaksproduktion, og en stor del af landbrugsjorden bruges til tobaksplanter. Da landet toldregler gør det billigt at købe cigaretter, er prisen på tobak et af trækplastrene for mange turister, der rejser til Andorra.

Charme, skisport og natur

Den lille republik midt i Pyrenæerne har sin helt egen charme, og det er netop denne charme, der kombineret med de fordelagtige indkøbsmuligheder tiltrækker masser af turister hvert år. Mange kommer her for at stå på ski på Andorras skønne skiløjper, og mindst ligeså mange kommer til Andorra for at tage på vandreture i de omkringliggende bjerge. Den fantastiske natur findes sjældent smukkere, end den gør i og omkring Andorra. Et besøg i den lille middelalderby, Evol, skruer tiden mange år tilbage, men det er også med til at understrege landets charme.

Lokalt, traditionelt køkken

Andorras køkkentraditioner bærer meget præg af, at landet altid har været isoleret, og derfor ikke har haft adgang til andre råvarer, end dem man selv kunne producere. Man har fastholdt mange af de gamle køkkentraditioner i Andorra, og disse retter findes derfor også på menukortene. Retterne tilberedes ofte af ost, gede- og svinekød og vildt, men fisk indgår også. Sammenkogte retter i mange varianter er blandt de lokale retter.

Fyrstedømme som ledes af to personer

Rejser du til Andorra, kommer du til et af de få steder i verden, hvor der er to statsoverhoveder, der officielt er landets øverste. Andorra er nemlig et fyrstedømme, men til forskel fra andre fyrstedømmer så er det to fyrster, der i fællesskab står i spidsen for landet. Deres magt og indflydelse kan på mange måder sidestilles med det danske kongehus. Men i Andorra er der dog ingen af de nuværende fyrster, der kommer fra Andorra. Den ene er nemlig den franske præsident, og den anden er Biskoppen af Urgel. Det er dermed også det eneste fyrstedømme, hvor det ene overhoved er demokratisk valgt.

Landet der aldrig har været i krig

Det faktum at Andorra aldrig har været i krig skyldes blandt andet at det lille land i Pyrenæerne ikke har særligt mange råstoffer. Rent faktisk erklærede Andorra krig mod Tyskland under 1.verdenskrig, men eftersom de aldrig sendte tropper af sted mod Tyskland, blev der aldrig egentlig krig mellem de to lande.

Andorra er ikke medlem af EU, EFTA eller Eurozonen, og er ej heller en del af Schengenaftalen

Selv om Andorra ikke er medlem af EU, så er deres valuta alligevel Euro. Andorra har nemlig et særligt forhold til EU. Da landet ikke har deres egen lufthavn, kan du da også kun komme hertil via et af de to nabolande, Frankrig og Spanien.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*