Forhindr indbrud i hjemmet mens du er ude at rejse

Ude at rejse

Sommeren er lige rundt og hjørnet, og det betyder, at de fleste får fri i nogle uger fra arbejde. Det betyder også, at rigtig mange tager ud og rejser. En ulempe ved at tage ud og rejse er, at indbrudstyve er gode til at lure af, når et hjem har stået tomt i et par dage. De kan regne ud, at dem der bor der, højst sandsynligt er ude og rejser, og derfor slår de til.

Hvis du skal ud og rejse, og gerne vil sikre dig, at du ikke får besøg af indbrudstyve, så får du her nogle råd til, hvordan du kan forhindre indbrudstyve i hjemmet.

Overvej hvordan dit hjem ser ud udefra

Prøv og sæt dig i en indbrudstyv situation, og gå en tur rundt om huset. Kig på huset og se om der er nogen nemme veje at komme ind, for eksempel igennem et gammelt vindue. Hvis du kan få øje på det, så kan en indbrudstyv gøre det samme. Se også efter, om du kan få øje på nogle værdifulde genstande igennem vinduerne. Hvis du ser nogen, så er det en god idé at gemme disse lidt væk, så de ikke kan ses igennem vinduerne.

Sørg også for at græs og hække rundt omkring huset er slået. Hvis det ikke er slået og græsset er vokset højt, så kan det give en indikation om, at der ikke har været nogen hjemme i et stykke tid.

Gode råd mod indbrud

Vi har spurgt én af landets største låsesmede, Bagger Låse & Alarm A/S, som for tiden kører en kampagne på at få danskerne til at blive (endnu) bedre til at sikre deres boliger.

Bagger Låse har lavet en infografik med 17 gode råd mod indbrud, hvor du kan finde gode råd om alt fra hvordan naboen kan hjælpe og til gratis mærkningssæt hos politiet som kan bruges.

Beskyt hjemmet indeni

Hvis det skulle komme så langt, at en indbrudstyv bryder ind i dit hjem, er det godt at i hvert fald være en lille smule forberedt. Gem alle dine mest værdifulde genstande godt. Hvis du har et pengeskab eller nogen lignende, er det den bedste løsning. Alternativet er at gemme dine genstande steder, hvor tyven ikke vil leder efter lignende genstande. For eksempel kan du gemme dine dyre elektroniske ting under en børneseng.

Hvis du virkelig frygter for indbrud mens du er ude og rejser, så kan du også investere i et alarmsystem. Denne løsning er selvfølgelig ikke helt billig, men den er en meget god beskyttelse til hjemmet. Med et solidt alarmsystem installeret i hjemmet, kan du ligge helt rolig og nyde solen på stranden sydpå.

Inkludér dine naboer

Indbrudstyve undgår huse, hvor det ser ud som nogen er hjemme. Derfor er en god løsning til at forhindre indbrud, at du snakker med dine naboer, før du tager ud og rejser. Få dem for eksempel til at hente din post, og spørg om en af dem kan parkere sin bil udenfor dit hjem. Hvis du skal være væk længe, så betal en af naboerne til at slå dit græs.

Det sidste du bør gøre, er at du giver en af naboerne en ekstra nøgle til dit hjem. Få dem til at kigge ind engang imellem, og bed dem om at kontakte dig, hvis de får øje på noget mistænkeligt.