Rejs sydpå og få ny energi

Couple on a tropical beach at Maldives

Selvom vejret og kalenderen stadig står i vinterens tegn, er det absolut ikke for tidligt at begynde at planlægge ferien til sommer. For uanset om du skal helt til Afrika, en tur i sommerhus på Vestkysten, eller om du er en af de mange, der vælger at tage et smut sydpå, kan det godt betale sig at være ude i god tid, når rejsen både skal betales og ikke mindst planlægges.

Charterferie eller kør-selv-ferie

Der er mange forhold at tage hensyn til, når du skal planlægge en rejse. For mange er charterferien en yndet måde at rejse på, mens andre igen foretrækker at pakke bilen og selv køre de mange kilometer rundt i Europa. Begge rejseformer har deres fordele og ulemper, og hvilken du vælger, er i høj grad et spørgsmål om temperament.

Hvis du har små børn, er det meget tillokkende at tage på en charterferie. Her skal du nemlig blot sætte dig på et fly, hvorefter du nogle timer senere ankommer til destinationen. Det er en let måde at rejse på, hvis du har små børn. Og du kan også selv slappe af i flyveren, hvis dine børn vel at mærke er i det humør.

Ønsker du at have større frihed, når du skal ud at rejse, er det smart at tage på en kør-selv-ferie. Her er du herre i eget hus og kan køre lige derhen, du vil. Hvis du godt kan lide at køre bil, og dine børn ikke er alt for små, kan en bilferie sagtens danne rammen om din næste familieferie.

Vælg rejsemål med omhu

Inden du tager afsted, skal du naturligvis finde ud af, hvor du gerne vil hen. Langt de fleste mennesker vælger at tage sydpå. Det er der flere gode grunde til. For det første kan du næsten være helt sikker på, at du får godt vejr. Og det sætter de solhungrende danskere stor pris på efter seks måneder med regn, sne og blæst.

For det andet kan du også med lidt god vilje opleve en anderledes kultur. Tager du til Grækenland, er du pludselig havnet lige præcis dér, hvor den vestlige civilisations vugge stod. Her er ophavet til vores demokrati, litteratur og al anden kultur. Selv på de mindre øer kan du finde spor af en ældgammel civilisation, der går hånd i hånd med solskin og lækkert badevand.

Du kan komme til Grækenland som charterturist, men hvis du har modet på det, kan du også køre den lange tur. Det kan dog være noget besværligt at få bilen med ud til de mindre øer, men du kan sagtens opleve fastlandet, som helt sikkert vil give dig nogle fantastiske oplevelser med i bagagen.

Find en billig rejse

Selvom det efterhånden er blevet billigt at rejse med fly til alverdens lande, skader det jo ikke, at du afsøger markedet. Det kan nemlig hurtigt vise sig, at der kan være mange penge at spare. Hvis du eksempelvis ønsker at rejse til Grækenland, kan du købe både flybilletter og hotelværelse udenom rejsebureauet. Det er måske nok en smule mere besværligt, men du kan være ganske sikker på at spare lidt penge i sidste ende.

Beslutter du dig derimod for at tage på en kør-selv-ferie, skal du ikke bekymre dig om flybilletter. Men du skal stadig tænke på, at du hver eneste nat har brug for et sted at sove. Her kan det være en god idé, at du lægger en rejseplan hjemmefra, så du er nogenlunde klar over, i hvilke etaper rejsen skal foregå. På den måde kan du på forhånd sørge for, at værelserne til de fleste nætter er bestilt. Det er billigere, end at gøre det efterhånden som du når frem.

Kom glad hjem

Et af de bedste råd, du kan få, når du skal ud at rejse, er at sørge for at være godt forberedt. På den måde undgår du en masse bøvl på rejsen, og du slipper for at bruge energi på ting, som du kunne have undersøgt, inden du tog hjemmefra. Hvis du skal i bil gennem Europa, er det en god idé at undersøge, om der i forskellige lande gælder forhold, som du ikke er vant til. For eksempel findes der lande med en nul-tolerance i forhold til alkohol, ligesom det heller ikke er gratis at benytte sig af alle veje.

Hvis du gør dit forarbejde godt, får du de bedste muligheder for at skabe en fantastisk ferie, som vil fylde dig med energi. Så er du nemlig igen klar til tage fat på den hjemlige trummerum, når ferien er færdig, og arbejde eller skole igen nærmer sig.