Rejser til Vietnam – slip væk fra kulden

Vietnam

Vietnam er et rejsemål man vender tilbage til, og det giver god mening. En tur er simpelthen ikke nok til at opleve al Vietnams kultur og historie, og de fleste tager flere rejser til Vietnam. Du finder alt fra storbyer til landsbyer omgivet af rismarker. Landet har en helt speciel stemning, som man er nødt til at opleve selv. Det er et skønt sted, lige meget hvor du befinder dig mellem historiske Hanoi og det moderne Ho Chi Minh City.

Frodig natur og grønne rigsmarker

I Vietnam finder du en skøn natur. Når man tænker Vietnam, tænker de fleste med det samme på rismarker og vietnamesiske stråhatte. Befinder man sig bare lidt udenfor storbyen, finder man de grønne rismarker alle steder man kigger hen. I Vietnam kaldes ris for ’det hvide guld’, da ris er noget af det, landet tjener flest penge på.

Kigger man lidt videre kan man finde en masse bugtende floder og især Mekongdeltaet er noget helt specielt. Her kan man sejle gennem deltaet og opleve, hvordan man nærmest lukkes ind i et naturrige af en anden verden.

Hvis man ikke kan få nok af vandet, kan man sejle nogle dage på Halongbugten. Her kan man overnatte på små cruises og tage kajakture på det smaragdgrønne vand.

Rig kultur og fascinerende historie

Vietnam har vidunderligt mad. I byerne dufter hver kvadratmeter af gadekøkkenernes forskellige kreationer. De er især kendt for deres bao, madruller og Pho, men deres kulinariske verden er så stor og varieret, at du er garanteret at finde noget til enhver smag.

Vietnam er især spændende på grund af den gamle, begivenhedsrige historie landet har. Du kan både finder kongebyer og kejserbyer samt flotte templer og indflydelse fra Frankrig, da Vietnam er en tidligere fransk koloni. Rejser du f.eks. til Hue finder du på den ene side af Parfumefloden den gamle kongeby og på den anden side af floden den franske bydel. Her finder man også et citadel, der oprindeligt var en miniature-udgave af den forbudte by i Beijing. Du finder også pagoder og kejsergrave, hvor det gamle, traditionelle Vietnam kan fortælle sin historie.

I nyere historie kan Vietnam også sagtens være med. Vietnamkrigen har sat sine spor, og de er også til at finde rundt om i landet. I Ho Chi Minh City kan du f.eks. opleve krigen igennem Vietnam Military History Musem eller tage ud og se Cu Chi tunnelerne, der blev gravet under krigen.