Værd at vide når du skal på rundrejse i Sydamerika

Bjerge i baggrunden brazilien

Hvis rejsen går til Sydamerika, er der flere ting du skal være opmærksom på inden du rejser og under turen. De 4 V’er er det altid godt at have styr på inden afrejse. Valuta, visum, vejret og vaccinationer. Herunder kommer der nogle gode råd til hvad der er vigtigt at vide, inden en rundrejse i Sydamerika.

Valuta til Sydamerika – brug en valutaomregner

Hvert land i Sydamerika har deres egen valuta og det er en god ide at medbringe Visakort og kontanter. Medbring kontanter som f.eks. Dollars eller Euro og hav både store og små sedler. De store vil som udgangspunkt give en bedre pris end de små men omvendt er det også øv at stå sidst på rejsen og være tvunget til at veksle 100 Dollars, når behovet måske kun er 20. Brug en valutaomregner, når du skal veksle så du er sikker på at du får det korrekte beløb. Brug dit kreditkort når det er muligt. Der er ikke gebyr når du betaler med dit kreditkort, kun når du hæver penge. Som udgangspunkt vil det være nemt at finde en pengeautomat, især i de store byer. Hvis muligt så husk at medbringe mere end et kort, i tilfælde af at det bliver væk, stjålet eller af en eller anden grund ikke virker, så du ikke står uden penge.

Visum til Sydamerika

Der kræves visum til de Sydamerikanske lande. Som oftest gælder de i 90 dage, men der kan være forskel på, hvordan deres regler er i forhold til, hvor lang tid dit pas skal være gyldig efterfølgende. Nogle lande kræver, at det er gyldigt helt op til 6 måneder efter udrejse, for at de vil give dig et visum.

Vejret i Sydamerika

Sydamerika er jordens 4 største kontinent og der er kæmpe forskel på temperaturen. Både imellem landene, men også internt. Der er store højdeforskelle, hvilke har stor betydning for temperaturen. Det betyder at alt afhængig af, hvor din rundrejse bringer dig hen, vil du skulle pakke både sommertøj, samt endog meget varmt tøj. Det er derfor en god ide at tjekke mere specifikt, hvordan vejret er netop der, hvor du skal hen så du ikke får pakket det forkerte ned.

Vaccinationer til Sydamerika

Det er nødvendigt at få vaccinationer til Sydamerika. Igen er det en god ide at tjekke de specifikke landes vaccinationer. Det kan gøres på statens seruminstituts hjemmeside. Du kan få de nødvendige vaccinationer, enten hos egen læge eller hos statens seruminstitut. Som udgangspunkt er det en god ide at blive vaccineret mod Hipatitis A, stivkrampe og drifteri.

Prisniveau

Sammenlignet med danske priser er det billigt at spise og drikke i Sydamerika. Gennemsnitsprisen for et måltid mad ligger på omkring en 40-50 kr. og en halv liter øl omkring 10 kr. Der er selvfølgelig forskel på priserne, om man spiser lokalt eller om man spiser på turistrestauranter. Der forventes 10% i drikkepenge som udgangspunkt.