3 tips til dig der vil flytte til udlandet og bo

Mange danskere har udlængsel og drømmer om at flytte permanent til udlandet. For nogle drejer det sig om vejret. For andre kan kulturen i andre lande virke mere tiltrækkende end den danske. Det kan også være grundet arbejde, at man er nødt til at flytte udenlands for en periode. Uanset hvad, så er der nogle praktiske ting der skal ordnes, når man rykker livet op med roden og planter det på nye egne. Her går du 3 gode råd til når du skal flytte til udlandet og bo.

Pakke ned, pakke op og pakke ud

Når man skal flytte hele sit hjem fra A til B er der selvsagt en masse pakning der skal ordnes. Hele hjemmet skal i flyttekasser og de skrøbelige sager skal pakkes ekstra forsigtigt i bølgepap eller bobleplast. Der går en hel del emballage til sådan en flytning og det kan blive dyrt for dig, hvis du drøner i nærmeste Bauhaus og køber flyttekasser i sidste øjeblik.

Derudover kan det også give en ordentlig streg i regningen for miljøet, hvis du ikke er bevidst om at pakke miljøvenligt. Du kan finde gode råd til at pakke miljøvenligt hos miljoevenlig-pakning.dk, som er et dansk foretagende, der gør et stort arbejde for at bevare vores natur. Gode steder at kigge efter emballage til gode priser, som også er miljøvenligt er her og her.

Vær en praktisk gris

Mange begynder først at ordne økonomiske forhold og praktiske sager, når de er flyttet til deres nye hjem. Men i mange lande fungerer infrastrukturen slet ikke ligeså godt, som den gør herhjemme i Danmark. Det kan være stressende ikke at have styr på bankkonti, skolepladser, buskort og parkering inden man kommer frem – derfor er det en rigtig god ide, at få styr på de praktiske sager inden man ankommer.

Begynd det sociale liv før du flytter 

Det sociale er i høj grad også et område, som mange først begynder at arbejde på, når de kommer frem. Men det kan være svært at udvide sit netværk, hvis man både skal arbejde, have styr på børnenes liv og holde de sociale relationer i Danmark ved lige over Skype og Facebook. Derfor er det en god ide, at begynde på det sociale allerede før afrejsen. Det kan man eksempelvis gøre ved at melde sig på et yogahold, tage på ferie det nye sted før man flytter og besøge cafeer og snakke med de lokale. Man kan også melde sig på aftenskoler eller blive en aktiv del af en lokal klub.