Lejebil eller offentlig transport i udlandet?

mand kører bil

Transport er typisk en markant del af ferien. Derfor er det værd at tage stilling til hjemmefra. Du har – som udgangspunkt – to valgmuligheder i denne sammenhæng, medmindre der er tale om en kør-selv-ferie. Enten kan du leje en bil eller benytte dig af offentlige transportmidler.

Der er fordele og ulemper ved begge løsning, hvorfor det i sidste ende er en personlig vurdering. Ønsker du at sikre, at ferien forløber smertefrit, så er det essentielt, at der er styr på det transportmæssige aspekt. Det kan virke som om, det har minimal indflydelse, men det forholder sig stikmodsat.

Lejebil er typisk nemmere

Du vil dog opleve, det typisk er nemmere at leje en bil fremfor at benytte offentlig transport. Det er ikke et krav, at du lærer bus- og togplaner at lære, og du er ikke afhængig af, at kunne praje en taxa. Derfor er der mange, der foretrækker en lejebil, eftersom det giver nogle åbenlyse friheder.

Længden af dit ophold har også relevans. Er du på forretningsrelateret rejse i London á to dages varighed, så kan det næppe betale sig at leje en bil. Er du derimod på ferie på Den Franske Riviera i 14 dage, så er det en bedre løsning end offentlig transport, da afstanden mellem eksempelvis Cannes og Monaco er stor.

Hvis du er på et længerevarende ophold i udlandet, kan du undersøge mulighederne for at minilease. Det er reelt set det samme som leje, om end det er for en længere periode – typisk fra 30 dage og opefter. Er det noget, der kunne være aktuelt i din situation, så besøg hjemmesiden og læs mere.

Undgå forpligtelser med offentlig transport

Vælger du i stedet offentlig transport, befrier du også dig selv fra forpligtelser. Du har ansvaret for den lejede bil i den periode, du bruger den. Samtidig vil du typisk føle, du er forpligtet til at bruge bilen. Det kan fritage dig fra feriefølelsen, fordi du har svært ved at nyde tilværelsen – og det er ikke meningen.

Ønsker du at holde dit feriebudget på et relativt sobert niveau, så er offentlig transport typisk at foretrække. Særligt i Sydeuropæiske lande er prisen for brug af offentlige transportmidler minimal ift. det danske prisleje. Derfor kan der være penge at spare ved at fravælge lejebilen.

Der kan dog – i mange tilfælde – købes klippekort mm. hjemmefra. Det kan skabe en besparelse og ligeledes gør det nemmere at benytte offentlig transport. Lejebil bør dog ligeledes bestilles i god tid, såfremt det er muligt.