Sådan får du et gratis visum til Sri Lanka

Smuk bro over natur i Sri Lanka

Sri Lanka er blevet et ekstremt populært rejsemål, og turismen stiger i det farverige land. Og det er der så absolut en god grund til. Sri Lanka er landet for enestående natur, strålende arkitektur, farverige detaljer, lækre tekstiler, spændende krydderier og fortryllende mennesker. Og så er det ganske nemt at få visum til eventyrlighederne.

Gratis visum til Sri Lanka

I mange år har det kostet et mindre beløb (USD 36) at ansøge om visum til Sri Lanka. Men efter angrebet i april 2019, indførte Sri Lanka en forsøgsordning, hvorefter en lang række lande, herunder Danmark, kunne få gratis visum til Sri Lanka i perioden 1. august 2019 til og med 31. januar 2020. Det gratis visum til Sri Lanka var et forsøg på at øge turismen og få turisterne til at vende tilbage til landet.

Og det er bestemt lykkes. I en periode overvejede man at forlænge det gratis visum til Sri Lanka, således at du også kunne modtage det frem til 30. april 2020. Dette er imidlertid ikke gældende længere.

Således er der pt ikke mulighed for gratis visum til Sri Lanka, men forhåbentlig vil forsøgsordningen med tiden medføre, at der kommer gratis visum til Sri Lanka.

Sådan ansøger du om visum til Sri Lanka

Når du skal ansøge om visum til Sri Lanka, er det faktisk ganske nemt. Først og fremmest skal du vælge, om det skal være turistvisum, transitvisum eller forretningsvisum. Du kan også ansøge om visum for en hel gruppe. Turistvisum gælder naturligvis, hvis du skal på ferie i Sri Lanka. Forretningsvisum gælder, hvis du skal på forretningsrejse i Sri Lanka, og her vil det typisk kræve, at du er blevet inviteret af et firma i landet. Transitvisum skal vælges, hvis du kun skal mellemlande i landet.

Når du ved, hvilken type visum du skal have, går du på nettet og ansøger via den officielle ETA side i Sri Lanka. Der er helt afgjort en stor fordel i at ansøge om visum selv, i stedet for at få rejsebureauer til at gøre det for dig. Du sparer nemlig en del penge ved at ansøge selv i stedet for at skulle betale et administrationsgebyr til et rejsebureau for at gøre det for dig.

Et almindeligt turistvisum gælder i 30 dage fra ankomsten, og det eneste krav er, at du har styr på det første hotel, du skal bo på, og at du har en returbillet ud af landet.

Processen herefter

Du modtager en bekræftelse på dit visum på mail – typisk inden for en times tid eller to. Det er en god idé at printe bekræftelsen ud, så du har den, hvis immigrationsmyndighederne i Sri Lanka skulle spørge. Ved ankomst skal du desuden udfylde et ankomstkort, som også skal vises til immigrationsmyndighederne.

Det er ofte en meget hurtig og smidig proces at komme ind i Sri Lanka, når du har dit visum i orden. Du kan tilmed søge om visum ved ankomst, men her koster det USD 4 mere, end hvis du ansøger på nettet.