Sådan holder du formen ved lige på ferien

Sådan holder du formen ved lige på ferien

Der findes få glæder så gode som, når du endelig har vinket farvel til den travle hverdag, og taget på en velfortjent ferie. Ferie giver rig mulighed for at du får ladet batterierne op, samt får et par oplevelser hist og her, hvor end du nu har valgt at rejse hen.

Det er dog ærgerligt, hvis et par uger under parasollen på stranden samt lidt god mad og drikke skal ødelægge den træning du ellers går så meget op i i hverdagen. Heldigvis kræver det faktisk ikke så meget, hvis du gerne vil holde din form nogenlunde intakt, uden at skulle bruge alt for meget tid og kræfter på din ferie.

Planlægning af træning

På ferien skal der selvfølgelig sættes meget tid af til afslapning, mens lokalområdet og dets seværdigheder formodentligt også skal udforskes lidt. Derfor bør du være realistisk i forhold til, hvor meget tid du egentligt ønsker at sætte af til din træning. Du behøver på ingen måde at bruge lige så mange timer som du ville gøre i hverdagen, for at holde formen ved lige.

Afhængig af hvor du afholder din ferie, kan et fitnesscenter måske være tilgængeligt, men selv hvis det ikke er tilfældet, er det let at skaffe sig praktisk og transportabelt træningsudstyr du kan medbringe hjemmefra. Derudover vil der nok også være rig mulighed for, at løbe, cykle eller vandre, hvorfor det nok skal kunne lade sig gøre, at få sat noget tid af til træning for dig.

Tænk på, hvad du spiser

Når man er på ferie, ender man let med at spise ret usundt, især hvis den står på buffet i hotellet om aftenen. Prøv at sørg for at følge nogle rimelige spisevaner, hvor du spiser regelmæssigt, og sørger for at inkludere rigeligt med sunde ting som fx grøntsager.

Selvfølgelig skal der være plads til en is og et par drinks når man er på ferie, men hvis man ønsker at holde formen ved lige, er det naturligvis vigtigt at have ens madvaner i tankerne.

Husk også at drikke rigeligt med vand. Dette gælder ikke mindst, hvis du er rejst til et af de lidt varmere lande.

Find dit udstyr på traeningsudstyr.dk

Medbring træningsudstyr

I et nyt land i helt nye omgivelser kan det være svært at finde et fitnesscenter, der ligger i nærheden og er let tilgængeligt for turister som dig. Heldigvis skal dette dog ikke snyde dig for brugen af redskaber i din træning.

Du behøver nemlig ikke, at medbringe de helt tunge vægte for at kunne træne på ferien. Meget træningsudstyr er ret rejsepraktisk, og kan medbringes i kufferten.

Foruden et par løbesko, der selvfølgelig er et must, hvis du vil holde formen ved lige, kan fx kettlebells eller mavehjul anbefales. De er ikke vanvittig tunge, er lette at medbringe og kan bruges til en række forskellige øvelser.

Derudover er træningselastikker eller stropper også nærliggende at tage med. Disse både vejer og fylder nærmest ingenting, mens de forskellige træningsaktiviteter du kan udføre med dem er mange.