Forsikringer du bør have styr på, inden campingturen går til udlandet

campingferie

Camping kan være en hyggelig og afslappende ferieform indenrigs, men det kan også være en fantastisk måde at opleve omverdenen på. Der findes nemlig campingpladser i næsten hele verden, og sådanne steder kan man komme tæt ind på livet af sine midlertidige naboer og lære deres kultur at kende.

Før man bare smutter over grænsen med en campingvogn på anhængertrækket, kan det dog være en god ide at tage sine sikkerhedsforanstaltninger. Dette gælder ikke mindst forsikringer. Skulle uheldet være ude på den ene eller anden måde, så er det nemlig altid rart at være forsikret.

Når man snakker specifikt om camping i udlandet, så er det selvfølgelig hovedsageligt rejseforsikringen og bilforsikringen, der bør komme på tale.

Sådan får du en billig bilforsikring

Bilforsikringen er vigtig at få i orden, da i på jeres campingtur kommer til at køre rigtig mange kilometer. Selvom du allerede har din bilforsikring hos et firma, så kan det sagtens svare sig at se, hvorvidt du kan få en bedre løsning et andet sted. Det viser sig nemlig, at over halvdelen af danskerne betaler for meget for deres bilforsikring.

Du kan altså få en billig bilforsikring ved bare at skifte forsikringsselskab. Du indhenter bare tilbud fra forskellige forsikringsselskaber og finder en billig bilforsikring deriblandt, som stadig dækker dig og bilen som den skal.

Når du alligevel er ved at tegne en ny bilforsikring, er det også en tanke værd at sætte den såkaldte selvrisiko op, da dette ofte kan sænke bilforsikringens samlede pris ret markant. Selvrisikoen er i korte træk den sum penge, du selv skal betale for at få sat din bil i stand. Når selvrisikoen så er opbrugt, så træder forsikringen til og hjælper med resten.

Hvis du imidlertid ved, at du som regel kører pænt og ordentlig og sjældent eller aldrig er involveret i biluheld, så kan det måske være en god ide at have en høj selvrisiko. Efter ganske få år med den højere selvrisiko uden skader, vil denne nemlig have tjent sig selv hjem, og så sparer du faktisk penge i forhold til din gamle bilforsikring. Med de rigtige overvejelser i bagagen, så kan en høj selvrisiko derfor være en god måde at sikre sig en billig bilforsikring.

Fokuser på det vigtigste

Den eneste bilforsikring, som du ved dansk lov skal have, er den såkaldte ansvarsforsikring, som dækker, hvis du forvolder skade på andre biler eller personer, mens du er ude at køre. Har du imidlertid også lyst til at forsikre din egen bil skal du gøre dette gennem en kaskoforsikring.

Derudover kan du vælge en masse tilvalgsforsikringer, som kan gøre det nemmere men bestemt ikke billigere at være bilejer. Det kan for eksempel være forsikring mod stensalg eller garanti for vejhjælp. Hvis du ønsker dig en billig bilforsikring er det dog vigtigt, at du kun vælger ganske få af disse tilvalgsforsikringer.