Sådan forbereder du dig bedst til rejsen, hvis du er pensionist

To gamle mennesker står i naturen på deres rejse

Bare fordi man er kommet lidt op i alderen og er gået på pension, så er det ikke ensbetydende med, at man bare skal sætte sig i lænestolen derhjemme og så sidde der resten af livet. Tværtimod bør man udnytte sin pension og friheden til at kunne rejse ud i verden og få sig en masse nye og spændende oplevelser.

Der er dog en række ting, som er gode at huske, når man som pensionist skal ud at rejse, som kan være med til at gøre turen mere behagelig og mere givende. Læs med herunder og bliv klogere på hvordan du som pensionist bedst muligt forbereder dig på din næste store rejse.

Overvej at tage et Signia høreapparat med

Når man skal ud at rejse, så støder man på en masse nye og fremmede sprog. Hvis man i forvejen har lidt nedsat hørelse, så kan det blive rigtigt svært at forstå fremmede sprog og accenter. Derfor kan det være en fordel, hvis man får sig et Signia høreapparat, som man kan tage med på rejsen.

Med et Signia høreapparat er man sikker på, at man ikke misser nogle informationer eller instruktioner, når man er ude i verden. Et Signia høreapparat fås i et stort udvalg, og det er dermed muligt at finde lige nøjagtigt det høreapparat, som passer til ens behov.

Derudover følger der en masse smart tilbehør med dit Signia høreapparat, som f.eks. en lille fjernbetjening, som tillader dig at styre dit høreapparat uden at skulle fjerne det først.

Få dig en seniorrejseforsikring

Der er en række forsikringsselskaber, som enten ikke vil eller tager et ekstra tillæg for at forsikre pensionister, som skal ud at rejse. Dette skyldes, at der er en forhøjet risiko for, at der skulle ske noget på rejsen. Det er dog vigtigt, at man har en forsikring, når man skal ud at rejse – på trods af sin alder.

Heldigvis findes der det, som kaldes en seniorrejseforsikring. Disse forsikringer tager højde for flere ting, såsom hvor man rejser hen, hvor ofte man rejser, hvor længe man er afsted og om man har nogle kroniske lidelser. Det kan altså godt lade sig gøre at tegne en rejseforsikring, selvom man har en kronisk lidelse, som man sikkert skal have behandling for under rejsen.

Vær opmærksom på en række regler

Inden du rejser hjemmefra, så er det vigtigt, at du er opmærksom på, at der findes en række regler for pensionister, som tager ud at rejse. Det kan nemlig påvirke din pension, hvis du rejser til udlandet, når du er førtids- eller folkepensionist.

Der sker ikke noget med din pension, hvis du blot er ude at rejse et par uger om året. Hvis du dog er afsted i for lang tid, så kan det blive opfattet som om, at du ikke har ”fast bopæl” i Danmark. Dette kan resultere i, at du mister din pension. Hvis du derfor skal rejse i længere tid, så er det vigtigt at du kontakter Udbetaling Danmark og giver dem besked om dette, sådan du ikke ender med at stå i en masse problemer.